Ceràmiques

L'Albelló - Es Porxet

C/ Major, 168
Tel. 971 797 285 botiga/ 971 602 038 taller


Horari de la tenda i taller

Dilluns a Dissabtes: 9,30 h.-14,00 h. i 16,00 h.-20,00 h.

DIUEN QUE...

La tradició ceramista a Mallorca és molt antiga i especialment a Pòrtol on al segle XIX fins a mitjans del XX podíem comptar vint terrisseries o més, però amb la "invasió" de nous materials per a cuinar (cassoles d'alumini, vitroceràmica i altres estris més moderns) han deixat la ceràmica a un nivell més decoratiu que útil. Per aquest motiu no totes aquelles terrisseries varen desaparèixer, algunes han perdurat i fins i tot n'han nascut d'altres noves, com la nostra, on combinam les formes i els colors ancestrals, que ens recorden la tasca dels nostres avis.

El petit taller que tenim a Pòrtol treballem tres germanes, sent el nostre treball el resultat de conjugar els coneixements heretats dels nostres pares, avis i besavis - som la quarta generació que ens dediquem al fang - amb els estudis contemporanis realitzats a l'Escola d ' Arts de Palma de Mallorca.

Alhora ens avala la carta de "Mestre Artesà" concedida per la Conselleria de la Comunitat Autònoma.
El fet que la nostra ceràmica sigui artesanal implica una producció limitada i amb prou feines mecanitzada. Així les ceràmiques es comencen i s'acaben mitjançant un procés manual el resultat és un estil propi en quant a forma i disseny, donant-li així un aire més contemporani. Per aconseguir els nostres productes no dubteu en adreçar-vos a la nostra botiga que la trobareu a Pòrtol, en una casa antiga del carrer Major nº45, de més de cent anys i que fins fa poc es dedicava a l'elaboració de pebre vermell dolç i picant per a la matança de porc i també s'utilitzava com a magatzem per a les ametlles i garrofes del camp que cultivava la família de Can Calet.


La casa es troba tal com va ser construïda, seguint la tradició de la casa mallorquina, amb una sala d'entrada, un rebost , una cuina amb la llar típic i un pis superior dividit en dues sales. On estava el corral de les aus podeu veure dues esplèndides figueres de moro , molt comuns en el poble.
Per donar vitalitat a la nostra botiga el 2006 vam fer una reforma on hem adequat diferents estades a les quals podeu trobar diversos productes per a la decoració de la llar, o bé per a l'ús personal.
En primer lloc cal destacar un espai dedicat a l'art contemporani en general i sobretot a la ceràmica contemporània en particular. Aquest espai anomenat " Albelló 45, espai per ceràmica contemporània" creat i dirigit per l'artista Rafel Sunyer, ha rebut gran acceptació per part del públic en general i que li dóna un aire de sofisticació a tot l'entorn, on es pot contemplar i adquirir de les millors ceràmiques contemporànies del mateix autor que es troben vigents en el mercat.

Si no trobeu el que busqueu en qüestió de ceràmica no dubteu en fer-nos l'encàrrec a través de la nostre web, telèfon o bé veniu a visitar la nostra botiga al carrer major n º 45 de Pòrtol i us atendrem el més ràpid que ens sigui possible.