Ceràmiques

Albelló 45

C/ major nº 45
Pòrtol - Marratxí
Botiga: 971 797 285 / Taller 971 602 038

info@ceramiquesalbello.com
www.ceramiquesalbello.com

Horari:

Dilluns a dissabtes: de 9:30 h. a 14:00 h
i de 16:00 h a 20 :00 h

DIUEN QUE...

La tradició ceramista a Mallorca és molt antiga i especialment a Pòrtol on al segle XIX fins a mitjans del XX podíem comptar vint terrisseries o més però amb la "invasió" de nous materials per a cuinar (cassoles d'alumini, vitroceràmica i altres estris més moderns) han deixat la ceràmica a un nivell més decoratiu que útil. Per aquest motiu no tots aquells terrisseries varen desaparèixer, alguns han perdurat i fins i tot han nascut altres nous, com el nostre, on combinam les formes i els colors ancestrals, que ens recorden la tasca dels nostres avis.

El petit taller que tenim a Pòrtol treballem tres germanes, sent el nostre treball el resultat de conjugar els coneixements heretats dels nostres pares, avis i besavis - som la quarta generació que ens dediquem al fang - amb els estudis contemporanis realitzats a l'Escola d ' Arts de Palma de Mallorca.

Alhora ens avala la carta de "Mestre Artesà" concedida per la Conselleria de la Comunitat Autònoma.

El fet que la nostra ceràmica sigui artesanal implica una producció limitada i amb prou feines mecanitzada. Així les ceràmiques es comencen i s'acaben mitjançant un procés manual el resultat és un estil propi en quant a forma i disseny, donant-li així un aire més contemporani. Per aconseguir els nostres productes no dubteu en adreçar-vos a la nostra botiga que la trobareu a Pòrtol, en una casa antiga del carrer Major, 45 de més de cent anys i que fins fa poc es dedicava a l'elaboració de pebre vermell dolç i picant per a la matança del porc i també s'utilitzaba com a magatzem per a les ametlles y garrofes del camp que cultivava la família de Can Calet.